Implantaten

Implantaten

Implantaten
Demonstratiekaakje met implantaat

Implantaten

Een implantaat is een tandwortelvervanger die in het kaakbot wordt geplaatst tijdens een kleine chirurgische ingreep. Vaak gebeurt dit onder lokale verdoving. De meeste implantaten zien er uit als een schroef en zijn gemaakt van titanium, zirkonium of een combinatie van beide. Het implantaat is een sterke basis voor bijvoorbeeld een kroon, een brug of een kunstgebit. Wil je hier meer over weten? Loop dan gerust even binnen bij de mondhygiënistenpraktijk in Heiloo.

 

Wanneer heb je een implantaat nodig?

Als je één of meerdere tanden of kiezen bent verloren en je wilt daar een opvulling voor, kan implantologie een passende oplossing zijn.
Bij het missen van één tand of kies, zal doorgaans ook één implantaat worden geplaatst. Bij het ontbreken van een rij kiezen, zullen er meerdere implantaten geplaatst worden, om bijvoorbeeld een brug op te maken.
Ook biedt implantologie een oplossing om meer houvast voor een prothese te realiseren. De prothese kan dan op de implantaten ‘geklikt’ worden.

 

Bezoek regelmatig de mondhygiënist met een implantaat

Ook al zijn implantaten natuurlijk geen echte tanden, ze hebben wel dezelfde dagelijkse optimale zorg nodig. Net als bij natuurlijke tanden ontwikkelt tandplak zich ook op implantaten. Het is daarom zeer belangrijk je implantaten dagelijks te reinigen, net als de rest van je gebit. De mondhygiënist kan je hierbij helpen en de juiste passende middelen adviseren.

Het risico van onvoldoende verzorging van een implantaat is het ontstaan van een ontsteking van de weefsels rondom het implantaat. Het voorstadium hiervan kenmerkt zich door een lichte tandvleesontsteking rondom het implantaat. Wanneer er te lang gewacht wordt met het behandelen van deze tandvleesontsteking, kan het kaakbot waar het implantaat in bevestigd is, aangetast worden. Je loopt dan risico het implantaat te verliezen.
Bij Mondzorg Verstandig hebben we ervaring met het reinigen en controleren van implantaten. Plan een afspraak, we helpen je graag verder!

Met of zonder verwijzing

Wij helpen je graag