Intake

Intake

Bij de allereerste afspraak wordt er tijd genomen voor een kennismaking. Hierbij zit je niet in de behandelstoel, maar nemen we plaats op een relaxte stoel in de behandelkamer. We leggen je alle stappen van de behandeling uit en horen graag wat je wensen zijn. Wees vrij om vragen te stellen.
Er zijn een aantal formaliteiten die wij doorlopen bij een intake. Dit gaat bijvoorbeeld om het controleren van persoons- en verzekeringsgegevens en het afnemen van een gezondheidsvragenlijst (medische anamnese). Wij nemen bij iedereen een medische anamnese af. Alle vragen op de lijst hebben betrekking op de mond, jouw gezondheid en eventueel medicijngebruik. Deze lijst gebruiken wij om eventuele risico’s uit te sluiten en om zo nodig hier rekening mee te kunnen houden tijdens de behandeling.

Ben je eerder onder behandeling geweest bij een mondhygiënist? Vraag dan je gegevens op en stuur deze naar ons via e-mail. Dit voorkomt herhaling van bepaalde behandelingen en onnodige kosten. Vraag ook of de tandarts waar je onder behandeling bent jouw gegevens naar ons verstuurd.

 

Mondonderzoek

Als alles is besproken beginnen we met een mondonderzoek. Hierbij onderzoeken we de gezondheid van het tandvlees, (het risico op) gaatjes, de hoeveelheid tandplak en tandsteen en waar het zich bevindt. Hierna kunnen we een diagnose stellen en een passende behandeling opstellen.

We bespreken de diagnose en de behandeling met je. Hieruit volgen (indien nodig) adviezen om je mondgezondheid te verbeteren. Vervolgens wordt gestart met de professionele gebitsreiniging. De duur van de behandeling hangt af van de hoeveelheid tandsteen en tandplak in de mond. Het komt regelmatig voor dat iemand voor het eerst bij de mondhygiënist komt en door zijn hele mond tandsteen heeft, zonder het zelf gezien of gevoeld te hebben. In dit geval is er meer tijd nodig dan voor iemand die al regelmatig naar de mondhygiënist gaat. De duur van de behandeling bepaalt uiteindelijk de kosten voor de behandeling.

 

Maar ik wil gewoon schone tanden

Dat begrijpen we en dat gaan we regelen! Echter is het onze plicht als mondhygiënist je ook te informeren over de staat van je gebit. Wellicht heb je nooit bloedend tandvlees na het poetsen of nooit gevoelige tanden, dit betekent niet dat je mond gezond is of blijft. Het feit dat problemen in de mond op latere leeftijd kunnen opspelen, maakt het onderhouden van je gebit nóg belangrijker.

Zoals hierboven beschreven is er bij de intake ruimte om je wensen te bespreken en vragen te stellen. Geef het vooral aan wat je wel en niet prettig vindt tijdens een behandeling. Hierdoor kunnen we de behandeling uitvoeren zoals jij wenst.

Wil jij graag dat er tijd genomen wordt om je wensen en vragen te bespreken? Heb jij last van angst en wil je dit eerst bespreken met je behandelaar voordat je direct op de behandelstoel moet zitten? Plan je intake bij Mondzorg Verstandig!

Met of zonder verwijzing

Wij helpen je graag