Tanden bleken

Tanden bleken

Tanden bleken
meisje gaat met bitje tanden bleken

Tegenwoordig besteed men veel meer aandacht aan uiterlijke verzorging dan voorheen. Hier hoort een wit gebit ook bij. Iedereen wordt geboren met gemiddeld 28 tanden en kiezen die ieder een andere tint glazuur hebben. Zo zijn onze hoektanden bijvoorbeeld vaak geler dan onze voortanden.

 

Hoe ontstaan verkleuringen

Tanden verkleuren door kleurstoffen uit eten en drinken (koffie, thee, wijn) of door roken. Ook verkleuren tanden door onvoldoende verzorging. Deze verkleuringen kunnen oppervlakkig zijn of dieper in het glazuur zitten.

Door te bleken kunnen in de meeste gevallen de diepere verkleuringen opgelicht worden, met als resultaat een witter gebit. Het is belangrijk om te weten dat vullingen en kronen, niet kunnen bleken. Heb je vullingen in je voortanden en ga je bleken? Dan loop je het risico dat je vulling ‘donkerder’ lijkt. De vulling dient dan vervangen te worden om het kleurverschil te herstellen.

 

Tanden bleken bij Mondzorg Verstandig

Bij Mondzorg Verstandig gebruiken we een bleekmethode voor thuis. Hiervoor zijn bitjes op maat nodig. Bij de eerste afspraak controleren we of je gebit geschikt is voor tanden bleken en verwijderen we indien nodig oppervlakkige verkleuren door middel van polijsten. Vervolgens bepalen we de beginkleur en maken we een foto van je gebit. Voor de bleekbitjes maken we afdrukken van je gebit.
Na drie tot vijf werkdagen kun je de bitjes en de bleekgel ophalen en starten met het creëren van een witte lach!

Wil jij je tanden bleken? Neem contact op met de praktijk!

Met of zonder verwijzing

Wij helpen je graag