Regelmatige gebitsreiniging helpt tandplak en tandsteen te verwijderen, voorkomt gaatjes en tandvleesproblemen, en zorgt voor een frisse adem. Bovendien draagt een schoon gebit bij aan een betere algehele gezondheid. Geef je glimlach de zorg die het verdient!
Bij ons voelt een tandartsbezoek als thuiskomen. Een warme, gastvrije sfeer waarin jij centraal staat, met aandacht voor wat jij belangrijk vindt. Geen kille wachtkamers of standaardbehandelingen, maar persoonlijke zorg en een ontspannen ervaring. Want een fijne tandarts maakt het verschil.
Mondzorg Verstandig maakt gebruik van de ‘Airflow Prophylaxis Master’. Een innovatieve techniek die het bezoek aan de mondhygiënist aangenamer maakt. Deze methode gebruikt een combinatie van lucht, (warm) water en een fijn poeder (meestal natriumbicarbonaat of erythritol) om tandplak, vlekken en tandsteen effectief te verwijderen.
De behandeling is mild en comfortabel, waardoor patiënten minder pijn en ongemak ervaren in vergelijking met traditionele schrapen. Bovendien kan de Airflow-techniek moeilijk bereikbare plaatsen reinigen, wat bijdraagt aan een betere mondgezondheid.
Een elektrische tandenborstel biedt verschillende voordelen volgens mondhygiënisten. Ten eerste zorgt de krachtige en consistente beweging voor een effectievere reiniging van tanden en tandvlees in vergelijking met handmatige tandenborstels. Dit helpt tandplak beter te verwijderen, wat bijdraagt aan een betere mondgezondheid.
Daarnaast zijn veel elektrische tandenborstels uitgerust met timers en drukindicatoren, die ervoor zorgen dat je de aanbevolen poetstijd van twee minuten aanhoudt en niet te hard poetst, wat het tandvlees kan beschadigen. Ook kan een elektrische tandenborstel gemakkelijker zijn voor mensen met beperkte motoriek of aandoeningen zoals artritis.
Als je last hebt van bloedend tandvlees, is het belangrijk om regelmatig naar de mondhygiënist te gaan. In de meeste gevallen wordt aangeraden om elke drie tot zes maanden een afspraak te maken. Dit stelt de mondhygiënist in staat om je gebit en tandvlees grondig te controleren en eventuele problemen vroegtijdig aan te pakken.
Bij ernstigere gevallen van tandvleesontsteking kan het nodig zijn om vaker te gaan, bijvoorbeeld om de vier weken, zodat de mondhygiënist de voortgang kan volgen en je kan helpen met een gepersonaliseerd behandelplan. Het is ook essentieel om je mondhygiëne thuis te verbeteren door regelmatig en op de juiste manier te poetsen en te flossen, en eventueel aanvullend advies van de mondhygiënist op te volgen.
Ja, de mondhygiënist kan zeker helpen bij het detecteren van gebitsproblemen die veroorzaakt worden door tandenknarsen, ook wel bruxisme genoemd. Tijdens een controle zal de mondhygiënist letten op tekenen van slijtage aan de tanden, zoals afgebroken randen, een dunner wordend glazuur en ongewone slijtagepatronen.
Daarnaast kan de mondhygiënist ook kijken naar symptomen zoals pijn in de kaak, gevoeligheid van de tanden en spierspanning in het gezicht. Als er aanwijzingen zijn dat je aan bruxisme lijdt, kan de mondhygiënist je doorverwijzen naar een tandarts voor verdere evaluatie en behandeling. Dit kan inhouden dat er een op maat gemaakt bitje wordt aanbevolen om de tanden te beschermen tijdens de slaap en om kaakpijn te verminderen.