Slechte adem

man die zijn hand voor zijn mond heeft want hij heeft een slechte adem

Slechte adem

Een slechte adem kan erg vervelend zijn. Niet alleen voor jezelf maar ook voor je omgeving. Op sociaal gebied kan een slechte adem je enorm in de weg zitten. Het is iets waar we soms allemaal mee te maken hebben, als we ‘s ochtends wakker worden bijvoorbeeld.

 

Oorzaken

Slechte adem of vieze smaak wordt meestal veroorzaakt door bacteriën in de mond. De bacteriën zetten de suikers en koolhydraten uit ons eten en drinken om in zuren, wat een nare geur en smaak geeft. Vooral wanneer er onvoldoende wordt gepoetst en er teveel tandplak in de mond aanwezig is, is de kans hierop groot. Een gevolg van teveel tandplak kan een tandvleesontsteking en/of cariës (gaatjes) veroorzaken. De geur van een ontsteking is nooit prettig, datzelfde geldt voor ontstoken tandvlees of tandbederf.

Tandplak kan zich ook vormen op de tong. We poetsen vaak alleen onze tanden en kiezen, maar het is raadzaam om ook je tong te reinigen, voor een frisse adem. Dit kan met een tongschraper en hoeft niet iedere dag.

Heb je hier meer vragen over? Bij Mondzorg Verstandig kun je terecht voor vragen en advies. Samen zoeken we naar de oorzaak en een passende oplossing, maak een afspraak!