Tanden bleken

Hand die spullen omhoog gooit voor tandenbleken

Tanden bleken

Tegenwoordig besteed men veel meer aandacht aan uiterlijke verzorging dan voorheen. Hier hoort een wit gebit ook bij. Iedereen wordt geboren met gemiddeld 28 tanden en kiezen die ieder een andere tint glazuur hebben. Zo zijn onze hoektanden bijvoorbeeld vaak geler dan onze voortanden.

 

Hoe ontstaan verkleuringen

Tanden verkleuren door kleurstoffen uit eten en drinken (koffie, thee, wijn) of door roken. Ook verkleuren tanden door onvoldoende verzorging. Deze verkleuringen kunnen oppervlakkig zijn of meer inwendig.

Door te bleken kunnen in sommige gevallen de inwendige verkleuringen opgelicht worden, met als resultaat een witter gebit. Het is belangrijk om te weten dat vullingen en kronen, niet mee kunnen bleken. Heb je vullingen in je voortanden en ga je bleken? Dan loop je het risico dat je vulling donker uit gaat vallen. De vulling dient dan vervangen te worden om het kleurverschil te herstellen.

 

Tanden bleken bij Mondzorg Verstandig

Je kunt bij ons terecht voor het bleken van je tanden. Wij gebruiken een bleekmethode voor thuis. Hiervoor zijn bitjes op maat nodig. Deze vervaardigen wij zelf. Bij het ophalen van de bleekbitjes krijg je ook de bleekgel mee om thuis te gaan bleken. Je krijgt hier uiteraard eerst duidelijke instructie voor.

Wil jij je tanden bleken? Neem contact op met de praktijk!