Mondhygiënist Limmen

Mondhygiënist Limmen

Bloemenvelden en kerktoren in Limmen

Mondhygiënist Limmen

Als echte Limmenees hecht je waarde aan je uiterlijk. Daar hoort een schoon en stralend gebit ook bij! Dit regel je bij de mondhygiënist. Ben je op zoek naar een mondhygiënist in Limmen, plan dan een afspraak bij Mondzorg Verstandig in Heiloo, wij zorgen dat iedereen stralende tanden heeft en een gezonde mond!

 

Waar is Mondzorg Verstandig gevestigd?

Nou, om de hoek! Wij zijn gevestigd in het stationscentrum van Heiloo. Vanuit Limmen is dit dus gemakkelijk te bereiken met de fiets of met de auto. Er zijn voldoende openbare parkeerplekken voor de deur, voor zowel de fiets als de auto. Vanuit Limmen fiets je in 15 minuten naar de praktijk.

 

Verschil tussen de tandarts en de mondhygiënist

Het grootste verschil tussen een tandarts en een mondhygiënist is grofweg dat een tandarts je gebit hersteld en de mondhygiënist ervoor zorgt dat je gebit gezond wordt en blijft, zodat het niet hersteld hoeft te worden. Een mondhygiënist helpt je om problemen in je gebit te voorkomen (preventie).
Je bent waarschijnlijk gewend om je tandarts tweemaal per jaar te bezoeken voor een controle. Het is fijn dat hij/zij kan zien of er gaatjes zijn, of dat er ontstoken tandvlees aanwezig is. Wanneer hij een gaatje ziet, kan hij dit zelf repareren. Maar weet je ook hoe dit gaatje is ontstaan en wat je kan doen om een volgend gaatje te vermijden? Dit is de expertise van de mondhygiënist.

 

Een schoon gebit is een gezond gebit

Het schoonhouden van je gebit is iets waar we óf veel mee bezig zijn, of juist geen zin in hebben. De personen die veel bezig zijn met hun gebit poetsen grondig tweemaal per dag en reinigen ten minste één keer met een tandenstoker of rager tussen alle tanden en kiezen. Vaak zie je bij deze mensen weinig mondproblemen, omdat zij weten hoe ze alle tandplak weg moeten halen. Het is wel van belang op welke manier ze ‘grondig’ poetsen. Tien minuten met een handtandenborstel schrobben voelt misschien grondig, maar een handtandenborstel haalt nauwelijks tandplak weg. Het is fijn als je hier op tijd achter komt en niet als de tandplak al schade heeft aangericht. Een mondhygiënist geeft je tips en adviezen om jouw gebit op een passende manier thuis te reinigen. Ook verwijderd de mondhygiënist alle vlekken (aanslag van bijvoorbeeld koffie), tandplak en tandsteen door het gebit professioneel te reinigen. Hier kun je meer lezen over de behandelingen die we bij Mondzorg Verstandig aanbieden.

Ben je nieuwsgierig en wil jij die stralend schone tanden? Maak een afspraak bij Mondzorg Verstandig.